Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
View
Offline Hussein  
#1 Posted : 02 January 2019 13:19:01(UTC)
Hussein


Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 07/08/2018(UTC)
Posts: 23
Egypt
Location: Egypt

Thanks: 5 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi all,
i have received a car F20 118 that changed the DME,the car starts normally but check engine always appears and the engine on safe mode no turbo working,The DME has fault 1F2108:DME,incorrect data record:variant monitoring, i checked the part number was applicable and it has the VIN on the it.

the customer got this DME from F30 316 with N13 engine. how can this fault be repaired?

hope i can get help ffrom you

Thanks

Offline roxetteer  
#2 Posted : 02 January 2019 17:15:48(UTC)
roxetteer


Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 15/09/2016(UTC)
Posts: 90
Greece
Location: Athens

Thanks: 109 times
Was thanked: 74 time(s) in 45 post(s)
reset working hours using boot mode...then code DME.
thanks 3 users thanked roxetteer for this useful post.
Offline Hussein  
#3 Posted : 06 January 2019 16:15:11(UTC)
Hussein


Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 07/08/2018(UTC)
Posts: 23
Egypt
Location: Egypt

Thanks: 5 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
i found working hours was 686 i wrote 0,then encoded in the car,but still the fault the same?
i wanted to read the MAP from the old DME but it was damaged that couldnt open
any ideas what i can do?
thanks
Offline useyourbrains  
#4 Posted : 06 January 2019 16:19:49(UTC)
useyourbrains


Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 20/06/2018(UTC)
Posts: 33

Thanks: 13 times
Was thanked: 15 time(s) in 13 post(s)
Originally Posted by: Hussein Go to Quoted Post
i found working hours was 686 i wrote 0,then encoded in the car,but still the fault the same?
i wanted to read the MAP from the old DME but it was damaged that couldnt open
any ideas what i can do?
thanks


Program with autohex or e-sys. Not just code.
Offline Hussein  
#5 Posted : 06 January 2019 17:06:19(UTC)
Hussein


Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 07/08/2018(UTC)
Posts: 23
Egypt
Location: Egypt

Thanks: 5 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Done that no response ,the dme was taken from 316 and the car is 118, does anyone has flash for the dme 118?cause i think this may be the problem and the old dme has short circuit on it does not read on bench

Edited by user 06 January 2019 20:22:45(UTC)  | Reason: Not specified

Users browsing this topic