Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
View
Go to last post
Offline Javisan  
#1 Posted : 18 March 2021 10:17:02(UTC)
Javisan


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 02/12/2017(UTC)
Posts: 2
Spain

Hi good evening to all.
Wonder please if anyone could help with following issue.
Its a BMW F32, year 2015
Car had a broken cluster (water damaged).
Client and other garage bought an used cluster, same reference as original.
Now they find that ISTA online software doesnt accept that used cluster.
Dont know if Im wrong, but I suppose could be because of the VIN stored in that cluster of course doesnt match cars VIN.
How can please change VIN in that cluster, or doing cluster "virgin", so that ISTA accept cluster as new ??

Thanks so much for help.
And sorry if I said something..."incoherent"...thats beginners issue !!
Keep it up !!



Sponsor
HexTag/HexProg tool is the ultimate tool for Ecu Cloning/Ecu Tuning including MDG1 Ecu Cloning/MDG1 Ecu Tuning, BDM Read/write, Key renew and EEPROM Reset

Click here on HexTag for more info about HexProg Software

Offline CipiCip  
#2 Posted : 18 March 2021 23:19:46(UTC)
CipiCip


Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 22/07/2019(UTC)
Posts: 53
Romania
Location: Timisoara

Thanks: 3 times
Was thanked: 25 time(s) in 15 post(s)
Use hextag
Offline Javisan  
#3 Posted : 19 March 2021 03:09:34(UTC)
Javisan


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 02/12/2017(UTC)
Posts: 2
Spain

Hi good morning.
Thanks for reply Cipicip.
I realise now that they or someone have already changed the eeprom from damaged cluster to this one, as the VIN stored in the 35160 is exactly the same as the cars.
But ISTA software doesnt accept that cluster. ¿¿??
Would be possible please to delete the VIN, and leave cluster as "new" or virgin, and see if ISTA then accept the cluster ??
How wpuld be please to edit the VIN, as I see in the dump, in a part of it its VIN complete (17 digits), and in other line is just the 7 last digits.
Is to fill those with "FFFF" ?? or is the re any checksum to correct as well ??

Thanks so much for any info on this please.
Keep it up !!!


Offline Tombo  
#4 Posted : 19 March 2021 11:51:17(UTC)
Tombo


Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 22/02/2017(UTC)
Posts: 25
United Kingdom
Location: Stoke-on-Trent

Thanks: 12 times
Was thanked: 20 time(s) in 11 post(s)
You can not swap 35160wt chip. There is processor id. Ista will not work with replaced unit (programming)
Offline millon  
#5 Posted : 19 March 2021 15:49:09(UTC)
millon


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 01/12/2019(UTC)
Posts: 1
Congo

Thanks: 1 times

Hola . Si estas cerca de Benidorm , puedo ayudarte . un saludo
Offline Autohex_II_BMW  
#6 Posted : 19 March 2021 23:45:58(UTC)
Autohex_II_BMW


Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Moderator
Joined: 22/08/2015(UTC)
Posts: 1,500
United Arab Emirates
Location: Dubai

Thanks: 590 times
Was thanked: 1410 time(s) in 750 post(s)
hi,
there will be two eeproms containing vin, 95320 eeprom is another one please edit vin from that eeprom also if already vin correct in 35160
thanks 2 users thanked Autohex_II_BMW for this useful post.
Users browsing this topic
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.