Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
View
Go to last post
Offline Hussein  
#1 Posted : 02 January 2019 02:19:01(UTC)
Hussein


Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 07/08/2018(UTC)
Posts: 31
Egypt
Location: Egypt

Thanks: 7 times
Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)
Hi all,
i have received a car F20 118 that changed the DME,the car starts normally but check engine always appears and the engine on safe mode no turbo working,The DME has fault 1F2108:DME,incorrect data record:variant monitoring, i checked the part number was applicable and it has the VIN on the it.

the customer got this DME from F30 316 with N13 engine. how can this fault be repaired?

hope i can get help ffrom you

Thanks

Sponsor
HexTag/HexProg is the ultimate tool for BDM, Key renew and EEPROM Reset

Click here on HexTag for more info about HexProg Software

Offline roxetteer  
#2 Posted : 02 January 2019 06:15:48(UTC)
roxetteer


Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 15/09/2016(UTC)
Posts: 101
Greece
Location: Athens

Thanks: 131 times
Was thanked: 82 time(s) in 50 post(s)
reset working hours using boot mode...then code DME.
thanks 3 users thanked roxetteer for this useful post.
Offline Hussein  
#3 Posted : 06 January 2019 05:15:11(UTC)
Hussein


Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 07/08/2018(UTC)
Posts: 31
Egypt
Location: Egypt

Thanks: 7 times
Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)
i found working hours was 686 i wrote 0,then encoded in the car,but still the fault the same?
i wanted to read the MAP from the old DME but it was damaged that couldnt open
any ideas what i can do?
thanks
Offline useyourbrains  
#4 Posted : 06 January 2019 05:19:49(UTC)
useyourbrains


Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 20/06/2018(UTC)
Posts: 44

Thanks: 13 times
Was thanked: 27 time(s) in 19 post(s)
Originally Posted by: Hussein Go to Quoted Post
i found working hours was 686 i wrote 0,then encoded in the car,but still the fault the same?
i wanted to read the MAP from the old DME but it was damaged that couldnt open
any ideas what i can do?
thanks


Program with autohex or e-sys. Not just code.
Offline Hussein  
#5 Posted : 06 January 2019 06:06:19(UTC)
Hussein


Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 07/08/2018(UTC)
Posts: 31
Egypt
Location: Egypt

Thanks: 7 times
Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)
Done that no response ,the dme was taken from 316 and the car is 118, does anyone has flash for the dme 118?cause i think this may be the problem and the old dme has short circuit on it does not read on bench

Edited by user 06 January 2019 09:22:45(UTC)  | Reason: Not specified

Offline tonyhenry  
#6 Posted : 11 April 2019 12:33:57(UTC)
tonyhenry


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 10/04/2019(UTC)
Posts: 1
Egypt

Originally Posted by: roxetteer Go to Quoted Post
reset working hours using boot mode...then code DME.


Hello friend,
How can i reset working hours (address)?
I have incorrect data monitoring in N55 Engine

THanks,
Tony
Offline zoranmadzar  
#7 Posted : 11 April 2019 14:58:42(UTC)
zoranmadzar


Rank: Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 02/11/2017(UTC)
Posts: 22
Macedonia

Thanks: 16 times
Was thanked: 17 time(s) in 7 post(s)
CHECK !!!
PART NUMBER ...ORI AND DONOR ECU...MUST BE SAME!!!
OR...HW ... MUST BE SAME ... ALSO !!!
WHEN YOU HAVE AUTOHEX NO NEED ORI DATA!!!!!!!!!!
PLS SEE MANUAL HOW TO SWAP DME...AND ALL IS DONE !!!

USE AUTOHEX...NO NEED ANYTHING...

YOU HAVE ALL WILL BE NEED !!!
thanks 3 users thanked zoranmadzar for this useful post.
Users browsing this topic
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.