Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
View
Go to last post
Offline lock-key  
#1 Posted : 30 November 2019 09:59:19(UTC)
lock-key


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 21/11/2019(UTC)
Posts: 11
United States
Location: Hawaii

Thanks: 4 times
I'm working on 2016 Mini Cooper F55 Lost key.
I'm stock with above problem.
Could you help me out this problem ?

Edited by user 30 November 2019 11:54:21(UTC)  | Reason: Not specified

Sponsor
HexTag/HexProg tool is the ultimate tool for Ecu Cloning/Ecu Tuning ,BDM Read/write, Key renew and EEPROM Reset

Click here on HexTag for more info about HexProg Software

Offline Admin  
#2 Posted : 30 November 2019 10:10:37(UTC)
Admin

Rank: Administration

Reputation:

Groups: Administrators
Joined: 22/09/2015(UTC)
Posts: 103

Thanks: 113 times
Was thanked: 137 time(s) in 69 post(s)
Just Encode the BDC and you are done
Offline lock-key  
#3 Posted : 30 November 2019 10:34:52(UTC)
lock-key


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 21/11/2019(UTC)
Posts: 11
United States
Location: Hawaii

Thanks: 4 times
Encode the BDC ?
You mean Unlock FEM/BDC option !

Edited by user 30 November 2019 11:56:29(UTC)  | Reason: Not specified

Offline lock-key  
#4 Posted : 30 November 2019 10:43:06(UTC)
lock-key


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 21/11/2019(UTC)
Posts: 11
United States
Location: Hawaii

Thanks: 4 times
Could you show me how to do it ?

Edited by user 30 November 2019 11:58:01(UTC)  | Reason: Not specified

Offline lock-key  
#5 Posted : 30 November 2019 10:47:05(UTC)
lock-key


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 21/11/2019(UTC)
Posts: 11
United States
Location: Hawaii

Thanks: 4 times
After Individual programming BDC.
I trying to On bench FEM/BDC unlock again.
It only show " This Ecu needs to updated before can be unlocked"

Edited by user 30 November 2019 22:05:33(UTC)  | Reason: Not specified

Offline bratick  
#6 Posted : 30 November 2019 10:54:06(UTC)
bratick


Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 27/07/2018(UTC)
Posts: 117
United Kingdom
Location: London

Thanks: 20 times
Was thanked: 20 time(s) in 10 post(s)
I have a similar issue because power supply was lower than 2A. Also, double-check wiring
Offline lock-key  
#7 Posted : 30 November 2019 11:10:50(UTC)
lock-key


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 21/11/2019(UTC)
Posts: 11
United States
Location: Hawaii

Thanks: 4 times
I have 12V 2A Solid power supply.
Wiring all correctly!
When I first try On Bench FEM/BDC Unlock.
It doesn't show up save file option and I can't see SK.

Edited by user 30 November 2019 22:10:10(UTC)  | Reason: Not specified

Offline lock-key  
#8 Posted : 30 November 2019 11:19:49(UTC)
lock-key


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 21/11/2019(UTC)
Posts: 11
United States
Location: Hawaii

Thanks: 4 times
Right now this message " This Ecu needs to be updated before can be unlocked"
I think I'm get into wrong now. I'm sinking...

Edited by user 30 November 2019 12:02:28(UTC)  | Reason: Not specified

Offline bratick  
#9 Posted : 30 November 2019 11:20:56(UTC)
bratick


Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 27/07/2018(UTC)
Posts: 117
United Kingdom
Location: London

Thanks: 20 times
Was thanked: 20 time(s) in 10 post(s)
You need contact with them. They're awailable on weekend 7 to 16 UK time
thanks 1 user thanked bratick for this useful post.
Offline lock-key  
#10 Posted : 30 November 2019 11:34:25(UTC)
lock-key


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 21/11/2019(UTC)
Posts: 11
United States
Location: Hawaii

Thanks: 4 times
Originally Posted by: bratick Go to Quoted Post
You need contact with them. They're awailable on weekend 7 to 16 UK time


Dubai is 14 hours earlier than my timezone. I should try later.

Thank you

Edited by user 30 November 2019 12:07:43(UTC)  | Reason: Not specified

Offline cardiagcom  
#11 Posted : 30 November 2019 13:09:29(UTC)
cardiagcom


Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 26/03/2017(UTC)
Posts: 151
United Kingdom
Location: Blackburn

Thanks: 44 times
Was thanked: 80 time(s) in 45 post(s)
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Right now this message " This Ecu needs to be updated before can be unlocked"
I think I'm get into wrong now. I'm sinking...

Put back FEM to car and Update via Autohex , after update try unlock again

thanks 2 users thanked cardiagcom for this useful post.
Offline lock-key  
#12 Posted : 30 November 2019 21:46:44(UTC)
lock-key


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 21/11/2019(UTC)
Posts: 11
United States
Location: Hawaii

Thanks: 4 times
Originally Posted by: cardiagcom Go to Quoted Post
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Right now this message " This Ecu needs to be updated before can be unlocked"
I think I'm get into wrong now. I'm sinking...

Put back FEM to car and Update via Autohex , after update try unlock again



Thank you for your advice.

I'm beginner of Autohex II tool.
Could you give me more information about the which option choose to Update Autohex.
Or just connect to car and update Autohex tool ?
Sorry about the elementary question, Again I'm beginner.

Thank you again!

Edited by user 30 November 2019 21:58:16(UTC)  | Reason: Not specified

Offline Autohex_II_BMW  
#13 Posted : 30 November 2019 22:07:29(UTC)
Autohex_II_BMW


Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Moderator
Joined: 22/08/2015(UTC)
Posts: 1,010
United Arab Emirates
Location: Dubai

Thanks: 452 times
Was thanked: 1055 time(s) in 527 post(s)
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Originally Posted by: cardiagcom Go to Quoted Post
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Right now this message " This Ecu needs to be updated before can be unlocked"
I think I'm get into wrong now. I'm sinking...

Put back FEM to car and Update via Autohex , after update try unlock again



Thank you for your advice.

I'm beginner of Autohex II tool.
Could you give me more information about the which option choose to Update Autohex.
Or just connect to car and update Autohex tool ?
Sorry about the elementary question, Again I'm beginner.

Thank you again!

hi,
no need to put BDC back in car,connect BDC on bench and go to coding/programming----->INDIV Programming -->then update both BDC GW and BDC Body.If you don't have Indiv programming option update it from advanced option in unlock.
Once update completed you can proceed with BDC unlock.
Offline lock-key  
#14 Posted : 30 November 2019 22:14:12(UTC)
lock-key


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 21/11/2019(UTC)
Posts: 11
United States
Location: Hawaii

Thanks: 4 times
Originally Posted by: bratick Go to Quoted Post
You need contact with them. They're awailable on weekend 7 to 16 UK time


Nobody responds, I think their are closed weekend !
Offline lock-key  
#15 Posted : 30 November 2019 22:27:42(UTC)
lock-key


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 21/11/2019(UTC)
Posts: 11
United States
Location: Hawaii

Thanks: 4 times
Originally Posted by: Autohex_II_BMW Go to Quoted Post
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Originally Posted by: cardiagcom Go to Quoted Post
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Right now this message " This Ecu needs to be updated before can be unlocked"
I think I'm get into wrong now. I'm sinking...

Put back FEM to car and Update via Autohex , after update try unlock again



Thank you for your advice.

I'm beginner of Autohex II tool.
Could you give me more information about the which option choose to Update Autohex.
Or just connect to car and update Autohex tool ?
Sorry about the elementary question, Again I'm beginner.

Thank you again!

hi,
no need to put BDC back in car,connect BDC on bench and go to coding/programming----->INDIV Programming -->then update both BDC GW and BDC Body.If you don't have Indiv programming option update it from advanced option in unlock.
Once update completed you can proceed with BDC unlock.


I did Indiv Programming after that BDC unlock show "This Ecu needs to be..."
INDVI Programming, Right now BDC Body coding Error reference 8322.
Indiv Programming Advanced option there is no backup file.
Before the INDVI programming BDC_GW SW Part number was 200466
After INDVI Programming BDC_GW SW Part number is 4 only
BDC_BODY is same thing before was SW Part # 2851175, but after Update only see SW Part number 4 .
Now BDC BODY Coding Error Reference 8322 ?
I can't go forward.

Edited by user 30 November 2019 23:03:40(UTC)  | Reason: Not specified

Offline Hassan  
#16 Posted : 30 November 2019 22:39:26(UTC)
Hassan


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 10/02/2019(UTC)
Posts: 12
Location: Morocco

Was thanked: 5 time(s) in 3 post(s)
I did 2 cars fem that autohex ask for update before unlock
I did all ok with no error
thanks 1 user thanked Hassan for this useful post.
Offline Autohex_II_BMW  
#17 Posted : 30 November 2019 22:45:54(UTC)
Autohex_II_BMW


Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Moderator
Joined: 22/08/2015(UTC)
Posts: 1,010
United Arab Emirates
Location: Dubai

Thanks: 452 times
Was thanked: 1055 time(s) in 527 post(s)
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Originally Posted by: Autohex_II_BMW Go to Quoted Post
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Originally Posted by: cardiagcom Go to Quoted Post
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Right now this message " This Ecu needs to be updated before can be unlocked"
I think I'm get into wrong now. I'm sinking...

Put back FEM to car and Update via Autohex , after update try unlock again



Thank you for your advice.

I'm beginner of Autohex II tool.
Could you give me more information about the which option choose to Update Autohex.
Or just connect to car and update Autohex tool ?
Sorry about the elementary question, Again I'm beginner.

Thank you again!

hi,
no need to put BDC back in car,connect BDC on bench and go to coding/programming----->INDIV Programming -->then update both BDC GW and BDC Body.If you don't have Indiv programming option update it from advanced option in unlock.
Once update completed you can proceed with BDC unlock.


I did Indiv Programming after that BDC unlock show "This Ecu needs to be..."
INDVI Programming, Right now BDC Body coding Error reference 8322. I can't go forward.

just go out to main menu and come inside coding/programming again and do coding for BDC Body from indiv programming.if you want contact us on Skype or whats app(click on logos on top of website) for faster response.we can also help you via team viewer.
Offline Hassan  
#18 Posted : 30 November 2019 23:01:51(UTC)
Hassan


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 10/02/2019(UTC)
Posts: 12
Location: Morocco

Was thanked: 5 time(s) in 3 post(s)
But when autohex finish prigramming it does coding automatic
Why need do it him self?
Offline Autohex_II_BMW  
#19 Posted : 30 November 2019 23:06:30(UTC)
Autohex_II_BMW


Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Moderator
Joined: 22/08/2015(UTC)
Posts: 1,010
United Arab Emirates
Location: Dubai

Thanks: 452 times
Was thanked: 1055 time(s) in 527 post(s)
Originally Posted by: Hassan Go to Quoted Post
But when autohex finish prigramming it does coding automatic
Why need do it him self?


because he got error 8322 while coding at the end of indiv programming.
Offline lock-key  
#20 Posted : 30 November 2019 23:08:36(UTC)
lock-key


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 21/11/2019(UTC)
Posts: 11
United States
Location: Hawaii

Thanks: 4 times
Originally Posted by: Autohex_II_BMW Go to Quoted Post
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Originally Posted by: Autohex_II_BMW Go to Quoted Post
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Originally Posted by: cardiagcom Go to Quoted Post
Originally Posted by: lock-key Go to Quoted Post
Right now this message " This Ecu needs to be updated before can be unlocked"
I think I'm get into wrong now. I'm sinking...

Put back FEM to car and Update via Autohex , after update try unlock again



Thank you for your advice.

I'm beginner of Autohex II tool.
Could you give me more information about the which option choose to Update Autohex.
Or just connect to car and update Autohex tool ?
Sorry about the elementary question, Again I'm beginner.

Thank you again!

hi,
no need to put BDC back in car,connect BDC on bench and go to coding/programming----->INDIV Programming -->then update both BDC GW and BDC Body.If you don't have Indiv programming option update it from advanced option in unlock.
Once update completed you can proceed with BDC unlock.


I did Indiv Programming after that BDC unlock show "This Ecu needs to be..."
INDVI Programming, Right now BDC Body coding Error reference 8322. I can't go forward.

just go out to main menu and come inside coding/programming again and do coding for BDC Body from indiv programming.if you want contact us on Skype or whats app(click on logos on top of website) for faster response.we can also help you via team viewer.


Could you connect to team viewer ?
I will give ID/Password by the your main web site chat!

Edited by user 30 November 2019 23:19:18(UTC)  | Reason: Not specified

Users browsing this topic
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.