Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

2 Pages<12
Options
View
Go to last post
Offline wielandgeorg  
#21 Posted : 07 May 2020 22:29:27(UTC)
wielandgeorg


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 18/04/2020(UTC)
Posts: 10
United States
Location: Arkansas

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
As promised I would keep everyone updated. I sent the DME's back to andy and he modified the area of one of the DMEs at memory offset 00001130 thru 00001150. I have pictures of the modification.

After they arrived back to me I install everything back in the car he marked the DME master and slave so I installed Master on the right side and turn on to verify there are indeed 0 immo faults. CAS has no errors, DME1 no error codes, DME2 no more errors EGS no errors.

However now the engine will only spin by starter but it will not run. After cranking for a while It kicked a couple times like it was trying to start but then goes back to just spinning but not starting up..

I coded DME's again in ISTA, I cleared all adaptations, I double checked all the wiring and connectors but no luck.

Before I removed the DME's to ship them the engine would start and run but of course only on bank one cyl1-6.

I feel like I am one step closer.

Any suggestions or help will be of course greatly appreciated! I must get this car running soon.

Thank you my friends, and Thank you GYR! Your suggestion resolved the error code.
Offline gyr  
#22 Posted : 08 May 2020 08:13:00(UTC)
gyr


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 18/05/2017(UTC)
Posts: 9
Libyan Arab Jamahiriya
Location: benghazi

Thanks: 2 times
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
OK that is fine to some level as expected the engine should be fired.to stay away from immobilization suspects,you should make sure that both DME are in ignition and injection release status.it can be done easily and in short time,for easy entry choose the first and seventh ignition coil.fault codes sometimes hardly to come out in spinning.
Offline wielandgeorg  
#23 Posted : 15 May 2020 17:38:02(UTC)
wielandgeorg


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 18/04/2020(UTC)
Posts: 10
United States
Location: Arkansas

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hey friends.

I was on a short work trip but will be home in a few hours

I will check for spark and fuel and report back

I need this car fixed. I cannot let it sit much longer I am needing someone help with it and I will pay.

Thank you
Offline wielandgeorg  
#24 Posted : 21 May 2020 09:44:24(UTC)
wielandgeorg


Rank: Newbie

Reputation:

Groups: Registered
Joined: 18/04/2020(UTC)
Posts: 10
United States
Location: Arkansas

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Friends.. I finally moved the car to my work place and now I can work on it easily every day.

I put a fresh battery in the car. Tried to start but only engine spins no fire.

I checked for errors in CAS, DME1 and DME2.. No errors. not even pending errors...

I checked for spark and we have spark on both sides.

I connected fuel injector light to injector harness and we do NOT have pulse for injectors.. not on left or on right..

So is there a chance that something is still wrong in the DME's memory as far as programming or ISN?

I need help with it.
Users browsing this topic
2 Pages<12
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.